Waarom aardbeien eten?

25-04-2019

De belangrijkste reden waarom we aardbeien eten is natuurlijk omdat ze superlekker zijn. Maar dit lekker stukje fruit heeft ook nog andere kwaliteiten!

1. Goed voor je hart

Aardbeien bevatten relatief veel kalium, wat helpt bij het verlagen van je bloeddruk. Goed voor hart- en bloedvaten dus!

2. Goed voor de slanke lijn

Omdat ze zo lekker zijn, kunnen we aardbeien gerust 'snoepgoed' noemen. Goed snoep, want ze bevatten maar 28 kcal per portie van 100 gr (dat zijn ongeveer 6 stuks). Ze bevatten natuurlijke suikers - dus ongelimiteerd een bak wegwerken raden wij niet aan - maar niet zoveel als veel ander fruit. Ananas heeft 2x zoveel suikers en banaan maar liefst 3x zoveel.

3. Goed voor de baby in je buik

Naast vitamine C bevatten aardbeien ook foliumzuur. Dit wordt ook wel vitamine B11 genoemd en is essentieel voor het ongeboren kindje in de eerste fase van de zwangerschap.

4. Goed voor veel vitamine C

Je zou het niet zeggen maar aardbeien zijn kleine vitamine C bommetjes. Alleen een kiwi bevat meer vitamine C. Met een grote portie aardbeien heb je je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid al binnen.

5. Goed tegen rimpels

Vitamine C is essentieel voor de aanmaak van collageen, de stof dat de elasticiteit en veerkracht van je huid stimuleert. Zeker naarmate we ouder worden, hebben we dus alleen al om die reden vitamine C nodig. Maar vitamine C is niet het enige natuurlijke antirimpelstofje in aardbeien. Aardbeien bevatten ook ellaginezuur dat helpt bij de negatieve effecten van bijvoorbeeld roken en zonlicht op de huid.

Bron: libellelekker